zondag 28 februari 2010

Sue&Blu jurkje met bolero





Elise was stapelgek op het setje dat ik onlangs maakte voor Kyana (het BK kleedje met Willemientje bolero). Daarom vroeg ze me om haar hetzelfde setje te maken.... Maar aangezien de stof voor het kleedje op was (en mama dus blij dat ze niet weer hetzelfde zou moeten maken ;-) ) had ze al een ander kleedje gekozen, m.n. model 3908 uit Sue&Blu van vorig jaar. Nu, enkel nog een stofje kiezen... Maar daar knelde dus het schoentje... wat had ze graag hetzelfde stofje als Kyana! Vele mensen hadden gereageerd dat het een heel mooie stoffencombi was, dus... ja, dat wilde ze ook wel. Maar, waar vonden we dit stofje nog? Gelukkig was het op 19/2 stoffenbeurs in Gent en onze favoriete winkel, Stael uit Torhout, stond er ook met een standje. Gelukkig hadden zij dat stofje wél nog én hadden ze het ook bij... dan meteen maar 1,5m gekocht. Gevolg: Elise was dolblij!!! Mama moest maar onmiddellijk aan haar kleedje beginnen... maar, wat ik nog niet eerder vertelde op deze blog: ik heb een grondige hekel aan ritsen inzetten... gevolg: het kleedje + bolero liggen al enkele dagen klaar, zonder rits. Deze namiddag vond ik dan toch de moed om de rits erin te zetten. Gelukkig zat ze van de eerste keer goed!
Dus... van zodra Elise thuis kwam van de jeugdbeweging, maar onmiddellijk foto's genomen... Mevrouwtje wil wel morgen, voor school, het kleedje al aan... vrees alleen dat het daarvoor een heel stuk te koud en te nat zal zijn.

zaterdag 20 februari 2010

Minnie Mouse shirt voor Ianka eindelijk klaar






Eindelijk is het Minnie Mouse shirtje voor Ianka klaar. Zoals voormeld in mijn vorig bericht had mevrouwtje haar aanvraag ingediend voor een shirt met daarop 2 keer Minnie Mouse (één keer op haar arm en één keer op haar buik). Waar ze de inspiratie vandaan haalde, weet ik niet, maar waarschijnlijk is deze te zoeken op school. Dus... mama mocht aan de slag... Mevrouwtje wist ook te vertellen dat het zo'n "truitje over elkaar" moest zijn. Mama begreep daaruit dat het ging om een overslagtruitje. Aangezien ik nog niet zoveel shirts maakte, en dus nog niet zoveel patroontjes hiervan had, nam ik het modelletje dat mee op het patroon ABC 96 stond. Dat lag toch nog bereikbaar en kon de goedkeuring genieten van ons dametje.
Het volgende probleem... hoe een Minnie Mouse borduurtjes vinden die niet té overdreven groot zijn en het shirt niet té zwaar maken... Na enig zoekwerk én overleg met Ianka, is dit het resultaat.

Ze is er alweer supertevreden mee! Nou ja, wat zou je meer willen. Ze heeft iets in haar hoofdje en enkele dagen later, heeft mama toch een creatie gemaakt die dochterlief kan bekoren ;-)
Ondertussen heeft ze zich er ook bij neergelegd dat de volgende projectjes niet voor haar zijn, maar voor de zussen.

donderdag 18 februari 2010

Abacadabra 96 voor Ianka





En nog maar eens een Abacadabra-patroontje... zoals ik al eerder vermeldde, zijn mijn dames échte fan van deze patroontjes... Om toch maar een beetje afwisseling te hebben, hebben we samen (voor zover dat kan met een 3-jarige) beslist om eens patroontje 96 te gaan maken. Ianka koos zelf het stofje: een fijne rib. Eerst had ik het gevoel dat deze stof net iets té zwaar was voor dit model, maar het viel nogal mee... een iets soepeler stof zou mooier geweest zijn, maar ik vind dat het jurkje er wel mag wezen. En... omdat het nu toch nog geen zomerstofje is geworden, kan ze het jurkje gemakkelijk nu dragen, met een legging onder. Ik liet wel de verschillende laagjes weg omdat ik vreesde dat het anders écht té zwaar zou worden.

Ons meisje is supertrots op haar mooie jurk! Nu nog een mooi shirtje voor eronder en ons dametje is weer gesteld. Hiervoor ben ik bezig aan het bijhorend ABC-shirtje. Het is al geknipt én geborduurd met ... 2 keer Minnie Mouse (zoals mevrouwtje het heeft besteld). Binnenkort volgen ook hier foto's van

vrijdag 12 februari 2010

Bizzkids kleedje met bolero Willemientje






Aangezien Kyana (vorige week 10 geworden) al een heel juffertje aan het worden is, besloten we samen om haar eens iets te maken wat niet écht voor kinderen is ;-)

Het kleedje is er eentje geworden uit Bizzkids (zomer 2009, jurk 4112). Het bovenstukje is gemaakt zoals beschreven in BK (enkel de ruche is weggelaten _ Kyana heeft liever niet té veel franjes), maar het onderpand, maakte ik een heel stuk korter. Volgens de beschrijving in BK, gaat het om een lange jurk, met onderaan dan nog eens een brede rimpelstrook. Kyana verkiest (en op haar leeftijd moet je ze al eens een beetje keuzevrijheid geven) een kortere jurk die ze eventueel als tuniek kan dragen op een jeansbroek... dus... is het een kortere versie geworden.
Het stofje kocht ik vorig jaar bij Stael (Torhout België). Ik vond het onmiddellijk een heel leuke print, maar toen ik thuis kwam, wist ik niet onmiddellijk wat ik er best mee maakte. Ik denk dat ik de stof wel 100 keer in mijn handen heb gehad, voor ik uiteindelijk de knoop doorhakte voor dit kleedje...


Het bolero'tje is gemaakt volgens het Willemientje-patroon van Farbenmix. Hiervoor gebruikte ik een mouseskin. Ik had voordien nog niet met deze stof gewerkt, maar het is reuzegoed meegevallen. Al langere tijd vond ik deze stof er heel leuk en knus uitzien. Er zullen zeker nog kledingstukken in deze stof komen (heb trouwens nog een 2-tal meter hiervan liggen ;-) )

maandag 8 februari 2010

2de ABC 97 vestje, nu voor Elena



Oef!!! Het 2de ABC 97 vestje is klaar!!! Waar ben ik toch aan begonnen??? ;-) Het leek wel alsof het maken van het 2de vestje een stuk langer duurde dan het eerste... Maar ach, Elena is er ook superblij mee! Ze had al enkele keren gevraagd, toen Ianka haar vestje aan had, wanneer mama dat van haar eindelijk eens ging maken... Eigenlijk moet ik blij zijn dat mijn dames zo tevreden zijn met wat mama voor hen maakt! Nog 2 te gaan en ik ben klaar... alleen zal ik, ter afwisseling, nog wel een paar projectjes tussennemen.

Intussen maakte ik ook al 5 kussenslopen voor een oude heer uit de buurt, maar de stof die hij hiervoor had gekozen, is zo lelijk dat ik er geen foto van op mijn blog durf te zetten....

Het volgende projectje is dus ofwel een kleedje of een tuniek voor Kyana en daarop het bolero'tje van Willemientje, waarvoor ik alvast Petra (Pigje) wil bedankt voor haar tip betreffende de afwerking.