woensdag 31 maart 2010

ABC 100 jurkje voor Ianka






Ianka wou ook nog eens een "prinsessenjurkje". We kozen samen (eigenlijk was het mama die gekozen heeft, hoor ;-) ) voor het ABC 100 jurkje. Het is een vrij eenvoudig modelletje dat zich heel goed leent voor het stofje dat Ianka (jaja, zij zelf) heeft gekozen. Het enige wat nu nog ontbreekt is het zonnetje... het jurkje is gemaakt in een heel dun, bijna doorzichtig stofje. Maar... Ianka is er reuzeblij mee, dus, vrees dat ik het haar binnenkort, desnoods met een shirt en een legging, zal moeten laten dragen... Qua grootte, zou het nog wat in de kast kunnen blijven... maar de kans is reëel dat het tegen volgend jaar toch net iets te klein zal zijn. Meestal maak ik haar een 104, en voor alle andere ABC patronen, pasten die haar goed, maar dit kleedje lijkt toch vrij ruim te vallen... maar ach... zo heeft ze nu ruimte genoeg over voor een shirtje eronder.

Nu gaan we beginnen aan het "grote" werk. Ianka's juf vroeg me om voor het kleuteroptreden (ergens in mei) 9 schortjes te maken voor de meisjes (met een bovenstukje in hartjesvorm en een roezeltje onderaan). Onder aanmoediging van Mia tekende ik het patroontje zelf en het lijkt me goed mee te vallen, maar... 9 keer hetzelfde maken, ik zie er wat tegenop. Binnenkort is hier zichtbaar wat ik ervan heb gemaakt ;-)

zaterdag 27 maart 2010

ABC 105 setje eindelijk klaar





Eindelijk is het ABC 105 setje voor Elise klaar. Het heeft wat geduurd voor ik alle knopen had doorgehakt...
De tuniek zelf, is gemaakt van een licht katoentje, waar Elise onmiddellijk gek op was. Ook dit komt weer van bij onze favoriete stoffenwinkel in Torhout (Stael). Ik had oorspronkelijk dit stofje gekocht voor Elena, maar Elise was er zo gek op, dat ik het maar heb doorgegeven aan haar. We gaan ongetwijfeld binnenkort nog wel eens langs bij Stael ;-) De schouderbandjes heb ik bevestigd met knoopjes. Dat leek me iets handiger dan "vaste" bandjes. Het koordje dat vooraan zit doorgerijgd, is nog te lang, daar moet nog ongeveer de helft af. Het koordje zit niet vast met van die "metalen ringetjes" omdat we was verteld in de winkel dat die heel snel losgaan uit katoen en dat je dan met gaten in de stof zit. Daarom maakte ik piepkleine knoopsgaatjes.
Elise wilde het totale setje, dus moesten we ook de broek maken, maar, zelf vind ik dat ze vrij breed valt. Voor Elise is dit totaal geen probleem en hoeft de broek niet versmald te worden (makkelijk voor de mama;-)). De broek is gemaakt in een paars linnen dat perfect bij het tuniekje past (er is een klein beetje kleurverschil op de foto) en afgewerkt met 2 kleine borduurtjes in de plooien van de broek (de ene kant een lieveheersbeestje, de andere kant een bloemetje).

zaterdag 20 maart 2010

Sue&blu jurkje voor Elena





Elena houdt enorm veel van bloemetjesstof. Enige tijd geleden zagen we dit stofje bij Stael in Torhout liggen en Elena was onmiddellijk verkocht! Ze wou een "mooi en chic" jurkje uit deze stof. Na enige tijd zoeken in de laatste Sue&Blu die we hebben, vonden we modelletje 3902, maar... dit is écht een communiemodelletje mét volant. Aangezien ik dit een beetje overdreven vond voor een "gewoon zomerjurkje" heb ik deze dan maar weggelaten... met dit resultaat...
Elena is er supertevreden mee! Zo zeer zelfs dat ze per sé het jurkje morgen wil aandoen want, morgen begint toch de lente... dat de regen nu met bakken uit de hemel valt, blijkt voor haar geen rol te spelen... Toch leuk dat ze zo enthousiast kunnen zijn over een simpel jurkje!

Fluovestje voor klaspop Jules




Deze week had juf Ann, de juf van Ianka uit de eerste peuter-kleuterklas, een briefje meegegeven met Ianka of mama niet eens een fluovestje voor Jules, de klaspop, kon maken. Bij het briefje zat een oude fluovest.
Maar onze papa had een beter idee. Als verzekeringsmakelaar had hij ooit van Fortis AG Insurance een mini-fluovestje gekregen als promotiemateriaal. Misschien kon mama dit verwerken. En ja hoor! Eigenlijk hoefde er niet zoveel gewijzigd te worden: de halsuitsluiting diende een stuk te vergroten (Jules heeft een heel dikke nek en hoofd) + op de schouder diende een open-sluit mogelijkheid te komen zodat de allerkleinsten van de school, deze fluovest zelf konden aandoen aan hun lieveling.

Ik heb dus de hals een 2-tal cm dieper uitgesneden en weer afgeboord met een lint dat ik recupereerde van de oude fluovest die juf Ann had meegegeven. Verder deed ik de schoudernaad links open en werkte deze af met klittenband (die ik ook heb gerecupereerd van de oude fluovest).

Zowel Ianka als ikzelf zijn tevreden met het resultaat. Hopelijk is juf Ann dat ook.

Heel binnenkort komt dan eindelijk broek en tuniek van ABC 105. Ik moet enkel nog de afwerking van de tuniek nog doen en dan is er weer een zomersetje klaar.

donderdag 11 maart 2010

Bizzkids rokje met mini-borduurtje voor Elena






Aangezien Elena (zoals beschreven in mijn vorig bericht) gek was op het stippenrokje voor Kyana en ik nog zo'n 50 cm stof over had (voor een maatje 128 is dat niet zo veel) moest mama dus op zoek naar een modelletje dat er nog uit kon ofwel werken in combinatie met een ander stofje. Aangezien ik niet onmiddellijk iets vond dat er mooi bij paste, besloten we (Elena en ik samen) om het rokje dan maar in 1 kleur te houden, maar welk modelletje????
Plots dacht ik aan het Bizzkidsmodel K506 (Nr.3 - 2009). Oorspronkelijk is dat wel een combinatierokje van 2 stofjes, maar ach, we hebben er iets op gevonden. We hebben het rokje dan inderdaad in 1 kleurtje gemaakt, wat uiteindelijk wel een mooi resultaat opleverde, vind ik zelf. Om de stipjesstof toch een beetje te breken, heb ik er een klein subtiel borduurtje opgezet, van een lieveheersbeestje. Elena is hier immers gek op ;-)

Maar... nu is het toch even gedaan met rokjes maken in stipjesstof. Ik begin aan de broek van ABC patroon 105 voor Elise. De tuniek is voor erna.

zondag 7 maart 2010

Stippenrokje op vraag van Kyana






Aangezien onze dames de laatste tijd nogal wat stippenrokjes zagen passeren op andere blogs, vonden zij dat zij ook niet in het rijtje mochten ontbreken. Kyana koos onlangs dit stofje, bij Stael in Torhout. Zij was er onmiddellijk weg van. Daar ik niet zo'n héél grote fan ben van stipjes, had ik dit stofje maar zo lang mogelijk laten liggen... maar door de creaties op de andere blogs, begon ik er toch iets anders over te denken. Kyana blij natuurlijk dat ze eindelijk haar stippenrokje kreeg ;-)

Samen kozen we voor een model uit Trndz!(een jaartal zie ik er niet onmiddellijk op staan), maar het is model 3302. Dit modelletje leent zich uitstekend voor dergelijk stippenstofje, vind ik zelf.

De volgende in de rij zal Elena zijn. Ook zij wilde per sé een stippenrokje en aangezien ik nog een klein stukje over heb van Kyana's rokje, zullen we haar dan ook maar plezieren... voor haar zal het echter een modelletje uit een winter-Bizzkids zijn, maar dat ziet u hier binnenkort wel verschijnen.

woensdag 3 maart 2010

Abacadabra 96 in het rood




Eindelijk was het terug de beurt aan Elena voor een nieuw kledingstuk! Wat had ze lang moeten wachten (toch volgens haar zelf....). Ze vond het kleedje (Abacadabra 96) van Ianka zooooo mooi!!! Wat had zij het ook graag gehad!!! Maar... mama had de stof niet meer en moest eerst nog iets voor Elise maken...

Uiteindelijk, bij gebrek aan het paars van Ianka, koos ze voor een rode rib die ik hier nog liggen had. Persoonlijk ben ik niet écht favoriet van rood, maar al bij al, vind ik het nog meevallen. Elena staat er ook wel mee, vind ik.

Van zodra het kleedje klaar was, wou ze er onmiddellijk mee op de foto. Ik kon nog net haar haren een beetje kammen en haar overtuigen een roze legging eronder aan te doen, maar haar trui wou ze niet meer wisselen. Ah neen, dat was er ook eentje die mama had gemaakt en die mocht toch ook wel op de blog. Alleen... deze trui is totaal niet gemaakt onder dit kleedje... dus, die moet je maar even wegdenken ;-)

Nu "mag" ik beginnen aan een stippenrokje voor Kyana. Ze zag al een aantal stippenrokjes passeren en mevrouwtje besliste dat ze dat ook wel wou...