maandag 31 mei 2010

Eerste deel van een setje: ABC 78 rokje







Kyana stond erop haar rokje al op de blog van mama te plaatsen, vandaar nu reeds een voorzet tot wat een setje moet worden.... Hoewel... ze had totaal geen zin in het poseren... mevrouw was naar Ketnet aan het kijken op de televisie, maar toch wilde ze haar rok op de blog... :-)

Enkele weken geleden kocht ik bij Stoffenidee in Gent dit stofje, samen met een effen grijze linnen lap (waarvan de ceintuur voor de rok is gemaakt). Mijn bedoeling was oorspronkelijk om van het linnen een broek te maken en van dit stofje een tuniek. Na enkele nachtjes hierover slapen (was dus toch niet helemaal overtuigd van mijn eerste idee), kwam Kyana op de proppen met het voorstel om een rokje te maken van dit stofje en een mooi vestje uit de Sue&Blu van vorig jaar uit het linnen.

Voor de rok koos ze patroon ABC 78 (of het feit dat deze patroon nog in haar onmiddellijk bereik lag bij het kiezen, na het maken van haar trench coat, of of ze het model nu écht mooi vond, laat ik even in het midden). Misschien plaats ik toch nog een voering in de rok. Bij het maken van de foto's lijkt hij me iets doorschijnend.

Binnenkort volgt dus een volledig én gestreken (wat deze rok nog niet is....) setje.

dinsdag 25 mei 2010

Mijn eerste jas: een trench coat voor Kyana







Mijn eerste jas is een feit!!!!! Kyana had eigenlijk nood aan een nieuwe jas en pas nu zag ik het mezelf te doen... Ze had liefst een trench coat, maar een patroon hiervoor was niet zo makkelijk te vinden. Uiteindelijk vonden we op het stoffenspektakel in Antwerpen patroon ABC 78. Meteen kozen we daar ook de stof. Oorspronkelijk was Kyana's bedoeling een paarse jas, maar aangezien ik vond dat ze best een stofje zou kiezen dat een beetje waterdicht is, en deze niet het paars te verkrijgen was, koos ze voor een donkergrijs/zwarte stof (3€/m !!!, van een koopje gesproken). De stof is er zo eentje dat wordt gebruikt voor skipakken en -broeken: microfibre aan de binnenkant en iets glanzend aan de buitenkant. Het enige nadeel is: je kan ze amper strijken.
Al bij al ben ik wel fier op mijn eerste jas. Er volgen er ongetwijfeld nog, al zal het niet voor onmiddellijk zijn. Ik schrok toch wel een beetje van hoeveel werk erin zit. Maar ach, Kyana is er heel tevreden mee, en daar doen we het toch voor... Het is enkel zonde dat ze nu pas af is, nu het weer eindelijk goed begint te worden... maar hier in Belgenland, zal ze weldra toch wel een waterdichte jas kunnen gebruiken :-)

zondag 23 mei 2010

Shirtje met boothals als tussendoortje






Nog snel even een tussendoortje gemaakt. Ik ben nu wel bezig aan een trench coat voor Kyana, maar Elise wilde al geruime tijd een shirtje met een boothals voor onder haar haltertopje. Op zich is dat niet zoveel werk, vandaar dat ik het er even heb tussengenomen. Ik nam hiervoor het Blixem BX23B patroon in maat 128. Toch nam het maken van dit shirt iets meer tijd in beslag dan ik eerst gedacht had omwillen van de flubbertricot... heb ik hierop gezweet... Elise wilde er oorspronkelijk nog een klein borduurtje op, maar aangezien ik niet weet of het shirt een lang leven beschoren is (het tricot lijkt me zo dun), hebben we maar besloten om er geen borduurtje op te zetten. Het volgende shirt, hopelijk in een betere tricot-soort, zal dan wel een borduurtje krijgen. Het shirt is dus heel sober en eenvoudig gebleven, maar ach.. het is de bedoeling dat ze het draagt onder haar haltertopje, dus op zich is het niet echt nodig om veel fantasietjes toe te voegen....

Nog even de moed samenrapen om de trench coat af te werken en dan kunnen we weer aan de slag met allerlei leuke projecten. Maar al bij al was dit toch wel een leuk tussendoortje, al was het maar om mijn coverlock beter te leren gebruiken, wat ondertussen vrij aardig begint te lukken, met de workshopwerkboeken van Leonie Vos

woensdag 19 mei 2010

2de fluovest voor klaspop Jules en een lekker warme jas








Aangezien het fluovestje dat ik onlangs vermaakte van promotiemateriaal van Fortis AG Insurance tot een fluovest voor klaspop Jules, zo goed werd ontvangen in de eerste kleuterklas, door zowel de juf als de kindjes, besloten we aan de mensen van Fortis AG Insurance te vragen of zij nog beschikten over dergelijk promotiemateriaal aangezien er bij Ianka op school 4 eerste kleuterklasjes zijn. Mijn echtgenoot richtte de vraag eerst tot zijn inspecteur (mijn echtgenoot is verzekeringsmakelaar). Deze man stelde alles in het werk (niet alleen hij maar het hele Fortis AG Insurance team) om me nog zoveel mogelijk vestjes te bezorgen. Na een intense speurtocht intern bij Fortis AG Insurance, zijn ze erin geslaagd om ons toch nog 1 vestje te bezorgen. Meer bestonden er niet meer, spijtig genoeg! Deze vestjes werden ooit gegeven, toen Fortis AG nog een ander logo had. Bij de wijziging van het logo wordt alle promotiemateriaal met het oude logo vernietigd. Daarom zijn we nu toch superblij dat we nog 1 vestje hebben gekregen, waarvoor hartelijk dank, ook vanwege het schoolteam. Dit heb ik dan ook vermaakt tot fluovest voor klaspop Jules. Ianka heeft hem vorige maandag meegenomen naar school en zelf een juf mogen kiezen van een andere kleuterklas, aan wie ze het fluovestje wilde geven. Ze verkoos juf Ellen, die hier natuurlijk heel blij mee was :-). Juf Ann, de juf van Ianka, heeft hiervan foto's genomen, maar deze heb ik nog niet ontvangen. Van zodra ze beschikbaar zijn, plaats ik ze zeker op mijn blog.

Verder maakte ik ook enkele weken geleden nog een dikke jas voor Jules omdat het toch nog vrij koud bleef, vooral 's ochtends. Blijkbaar had Jules steeds kou... en dat mag natuurlijk niet gebeuren...

zaterdag 15 mei 2010

Roos 3008A Strokenrokje voor Elena






Voor het eerst maakte ik een kledingstuk volgens een Roos-patroon. Het werd de Roos 3008A, het strokenrokje.
Ianka kreeg enkele weken geleden als paasgeschenkje van haar peter Davy, een strokenrokje. Elena vond dit rokje onmiddellijk heel mooi en vroeg of peter Davy voor haar ook zo'n rokje aan de paasklokken kon vragen. Aangezien de paasklokken op dat moment al een tijdje het land uit waren, beloofde ik haar dergelijk rokje te maken. Op mijn zoektocht naar het juiste patroon botste ik heel toevallig op dit patroontje. Ik bestelde het dan ook onmiddellijk. Op het Stoffenspektakel in Antwerpen, enkele weken geleden, koos Elena dan zelf dit stofje (we hadden al de hele Expo-hal afgelopen en net toen ik zei dat we huiwaarts zouden keren, vond ze deze stof bij Ria. Dit was dé stof die ze zocht ;-))

Nu volgt er een groot project... de eerste jas die ik ga maken, eentje voor Kyana, volgens het ABC 78 patroon.

woensdag 12 mei 2010

Schoolfeest Ianka en Elena met zelfgemaakte schortjes, rokje en kleedje








Eindelijk was het gisteren en vandaag zover. Het was kleuterfeest bij Elena en Ianka op school. Zoals ik in vorige berichtjes al aangaf, maakte ik op vraag van juf Ann schortjes voor het optreden van Ianka. Uiteindelijk moesten zij een dansje doen op de song "Rum and coca cola". Bedoeling was ook dat de meisjes onder hun witte schortje in het rood waren gekleed. Ianka heeft allerlei kleurtjes in haar kleerkast hangen, behalve rood natuurlijk. Vandaar dat ik haar nog een zucka had gemaakt (zie één van mijn vorige berichtjes).

Als laatste optreden van het kleuterfeest was het klasje van Elena aan de beurt. Zij dansten op "Blame it on the girls!". Wat een niveauverschil met het eerste kleuterklasje van Ianka (die het ook heel goed hebben gedaan, hoor)! Wat een danseresjes en dansertjes zitten daar al tussen! Je ziet écht dat deze kinderen klaar zijn om in september naar het eerste leerjaar te gaan! Zij hebben allemaal super gedanst. Voor het optreden mochten de meisjes een mooi kleedje uit hun kleerkast meenemen, zonder bijkomende "verplichtingen". Elena koos voor een bloemenjurkje dat ik haar onlangs maakte uit de Sue&blu van vorig jaar.

De foto's zijn een beetje onduidelijk soms, maar de zaal was vrij donken en op een beetje verlichting van de zon moesten we ook al niet rekenen ;-). Ik hoop toch dat deze reeks foto's de sfeer toch een beetje kan weergeven.

dinsdag 11 mei 2010

BliXem haltertopje nummer 2





Zoals ik in mijn vorige berichtje al aangaf, wilde Elise ook graag een haltertopje, zoals dat van Kyana. Ook zij wilde er eentje zonder borduurtje (kwestie van makkelijker te combineren op allerlei andere kledingstukken), maar ze verkoos wel een groene versie. Gelukkig heb je voor dergelijk topje heel weinig stof nodig. Zo kon ik nog gebruik maken van een restantje van Ianka's legging en vestje.
Zoals je ziet, is ze er superblij mee, maar... nu is het even genoeg geweest met het maken van haltertopjes (het weer nodigt ook niet echt hiertoe uit). Nu is het terug Elena's beurt voor een kledingstuk en ik moet zeggen, ik vind haar net iets te jong voor dergelijk topje. Zij verkoos dan maar een strokenrokje. Mama mag weer aan het rimpelen ;-)

Ook voor dit topje maakte ik gebruik van mijn coverlock en ik moet zeggen, hoe meer ik hem ga gebruiken, hoe meer ik het gemak ervan begin te voelen.

zaterdag 8 mei 2010

Haltertopjes gevraagd





Bij ons thuis is het momenteel "haltertopjes-tijd". Waar de dames het idee vandaan hebben gehaald, weet ik niet, maar ze zijn stapelgek op haltertopjes momenteel...
Dus ... kan mama dat niet eens maken?

Kyana wilde graag een effen wit exemplaar dat ze op heel veel kon combineren. Ze vreest dat ze, wanneer ik er een kleine versiering op aanbreng, de combinatiemogelijkheden met andere kledingstukken zal beperken... gevolg: een effen witte haltertop. Als patroon gebruikte ik voor het eerst een BliXem-patroon. Het patroon dat ik hiervoor gebruikte, is BX 23B. Het is een model dat heel ruim valt, dus heb hem een groot deel moeten innemen, maar ik denk dat het resultaat mag gezien worden... Ook is het de eerste maal dat ik mijn nieuwe cover lock zo intensief heb gebruikt! (voordien had ik problemen met het afhechten van mijn draden, maar sinds ik het workshop-handboek van Leonie Vos heb, is mijn probleem van de baan...)

Nu is het de beurt aan Elise, zij wil natuurlijk dezelfde top..

woensdag 5 mei 2010

Zucka voor Ianka's optreden op school







Eindelijk is alles klaar voor het schooloptreden van Ianka op 11 en 12 mei. Na de schortjes, kreeg Ianka nog een briefje mee dat van de meisjes verwacht werd dat ze helemaal in het rood zouden gekleed zijn onder de witte schortjes. Liefst een rood rokje met een rood t-shirt.
Nu heeft Ianka tientallen rokjes in haar kast hangen, maar je raadt het al welke kleur er niet tussen hangt... rood....
Mama is dan maar naar Modecoupon gereden in Sint-Niklaas in de hoop daar een passend stofje te vinden. En ja hoor, al snel vond ik een rood katoentje, met erin een bloemmotief geborduurd. Ianka was er ook onmiddellijk weg van.
Ik maakte er een eenvoudige Zucka van Farbenmix van. Ik had in mijn achterhoofd al langer het idee om eens een Zucka voor haar te maken, maar dan met een mooie stoffencombinatie... het lot besliste anders: eerst een vrij eenvoudige Zucka dus... Maar al bij al, ben ik wel tevreden van het resultaat.

Om de rode stof toch een beetje te breken, zoomde ik de onderste volant met een grijs borduurgaren (dit geeft een zilveren glans) en zette ik er 2 strikjes op (gezien bij J.Jensen... vond haar Zucka voor haar kleindochter zooooo mooi! Dus Jenny, hopelijk vind je het niet erg).

Nu beginnen we volop aan haltertopjes. Ik bestelde een patroon van BliXem met dergelijke topjes. Mijn 2 oudste dames hebben nu hier hun zinnen op gezet ;-)

maandag 3 mei 2010

Buit stoffenspektakel Antwerpen





Hierbij mijn buit van gisteren, van het stoffenspektakel in Antwerpen. De 4 dames zijn lustig aan het kiezen geweest. Een aantal van deze lappen zijn vrij groot... de dames hebben nogal de neiging om kledingstukken te willen uit dezelfde stofjes.

Hiernaast heb ik ook nog een heel donkerblauw/grijze microfibre gekocht voor een trench-coat voor Kyana, samen met het patroon Abacadabra 78.