zaterdag 31 juli 2010

En nog een geborduurde slab


En nog maar eens een geborduurde slab... Zoals ik onlangs schreef is een collega van me onlangs papa geworden van een mooi zoontje met de naam "Wolf". Ook voor hem borduurde ik een slab (ik deed het al eerder voor een collega - zie http://sabinesmeisjeskleertjes.blogspot.com/2010/04/geborduurde-slab-als-kraamcadeautjes.html - en voor een buurmeisje - http://sabinesmeisjeskleertjes.blogspot.com/2010/07/kraamcadeautje.html - en dat werd zo positief onthaald, dat ik ook voor deze collega een slabbetje borduurde). Het enige probleem dat ik had: wat borduur ik voor een jongetje? (heb altijd problemen als ik iets wil doen voor jongetjes... gebrek aan ervaring zeker?). Eerst wilde ik een wolfje borduren, maar de enige wolven die ik heb, zijn er met een kwaaie of gemene kop, en dat wilde ik totaal niet voor zo'n lief baby'tje, vandaar dat ik maar neutraal koos voor Winnie the Pooh, die uiteindelijk toch de vriend is van elk kindje.
Het geschenkje werd ondertussen afgegeven en heel blij onthaald. Normaal is in september de volgende collega aan de beurt. Misschien dat ik ook voor hem dan een slab borduur.

dinsdag 27 juli 2010

3de en laatste Elodie, nu voor Ianka











En hier is hij dan, onze 3de Elodie. Alleen... ons "model" had geen zin om mooi te poseren... ze moest enkel en alleen maar ronddraaien... dat was het enige waar ze aan dacht :-)
Mevrouwtje wilde, zoals ik in een eerdere blogpost al vermeldde, enkel een groene Elodie omdat... het lievelingskleur van haar neefje groen is, dus... dat van haar ook. Dus, nu wil ze alles in het groen... enkele weken terug moest nog alles in het roze, paars of oranje... Momenteel wil ze haar roze kledij ook nog aan en hopelijk blijft dat ook zo... ondertussen is ze aan het zeuren voor een groene rok, een groene bloes en een groen shirt....
Op de 2 onderste foto's wilde Elena, die net ook haar Elodie aan had, ook nog eens op de foto (dat moest ik er nog even van haar bijvermelden)
Nu is het eventjes gedaan met Elodieën maken, hoewel... moet er nog eentje maken voor het dochtertje van een collega, maar daarvoor is de stof nog niet binnen.




vrijdag 23 juli 2010

Onze tweede Elodie is een feit! Nog één te gaan...








De Elodie voor Elena is ook klaar.... Wat is dat toch een leuk jurkje om te maken! Eigenlijk zit hij vrij snel in elkaar en het resultaat is altijd supermooi!
Elena wilde eigenlijk een versie die nogal leek op die van Elise, enkel het stofje wilde ze in het roze... ik stelde nog voor om de mouwtjes net eens iets anders te doen, of eens zonder bandje, maar nee... het moest een versie zijn die heel erg leek op die van Elise want iedereen in haar omgeving heeft al zo positief gereageerd op Elises kleedje. En ach, waarom ook niet, hé! En het resultaat is een supergelukkig kind!
Op naar de volgende....


woensdag 21 juli 2010

Kraamcadeautje




Ons vroegere buurmeisje is op 6 juli bevallen van een mooie dochter, Leonora. Aangezien ik graag iets persoonlijks geef als geboortegeschenkje, borduurde ik een slab, met haar naam en beertjes, en pimpte ik een gekocht shirtje. Hierop zette ik een bloemetje van Farbenmix en borduurde ik ook haar mooie naam.
Het geschenkje werd zondag afgegeven door onze dametjes aan de ouders, die er ontzettend blij mee waren.
Waarschijnlijk maak ik één van de volgende weken nog een kleedje voor het kleine meisje ook, maar eerst nog een slab borduren voor een collega van me die ook onlangs papa is geworden, van een zoon.

zaterdag 17 juli 2010

Ook hier eindelijk de eerste Elodie








Ook hier is de Elodie-mania toegeslagen. De meisjes zagen op de verschillende blogs al zoveel mooie exemplaren passeren en nu mama het patroon toch had aangeschaft (want eigenlijk vind ik het zelf een even mooi patroon als de meiden), wilden ze er meteen elk eentje (behalve Kyana... zij denkt er nog over na... ). Maar Elise, Elena en Ianka wilden graag zo snel mogelijk om stofjes voor zo'n mooi jurkje. We zijn vorige zaterdag dan maar met z'n allen naar Modecoupon in Sint-Niklaas gereden, waar de 3 jongsten elk een leuk stofje hebben gekozen.
Elise was degene die best nog een jurkje kon gebruiken, vandaar dat zij nu als eerste aan de beurt was. Zij koos voor een subtiel bloemenstofje met paarse en blauwe bloemetjes (Elise zit in een nogal romantische fase momenteel). Het lintje dat erop hangt, is een effen, satijnen exemplaar.
Ondertussen ligt ook de 2de Elodie al geknipt, deze voor Elena. Die wordt als het ware nog romantischer.... wat heb ik toch dromerige meiden :-)
Deze voor Ianka wordt groen. Aangezien haar neefje tegenwoordig alles in het groen wilt, is haar lievelingskleur plots overgeslagen van roos, paars en oranje naar... je raadt het al... groen....


woensdag 14 juli 2010

Onze eerste Angie







En ook hier zijn we gezwicht voor het e-book "Angie". Op Sancho las ik dat niet iedereen even tevreden is over de pasvorm, lengte, ... van het patroon. Met alle aanwijzingen en opmerkingen in het achterhoofd, durfde ik het toch aan om dit patroon eens te maken en ik moet toegeven: het ging heel vlot.
Het shirt was een beetje kaal zonder iets op, maar Ianka kwam zelf met het idee: mama had toch mooie strijkapplicaties (gekregen van een lieve mede-Sanchoër, waarvoor nogmaals hartelijk dank)... en ja, wat wil een meisje van 3 meer dan lieve hartjes.... Ianka's keuze was dus héél snel gemaakt, met dit resultaat. En zoals blijkt uit de foto's: ze is er weer supertevreden mee :-)



zaterdag 10 juli 2010

Setje voor Elise: rokje, top en vestje

















Voor Elise maakte ik de afgelopen week bovenstaand setje, bestaande uit een rokje, topje en vestje (hoewel ik vrees dat ze het vestje de eerste dagen nog niet al te vaak zal dragen door het warme weer).
Het rokje is alweer een ABC-patroon, nl. 52. Als stofje kozen we voor eentje dat ik ooit bestelde via het internet bij Stael in Torhout. Bedoeling was toen om een rimpelstofje te hebben voor een 3/4 broek voor één van de dames, maar toen het stofje toekwam, kon het echt niet dienen voor wat ik in gedachten had. Het stofje werd dus opzij geschoven tot... enkele dagen terug. Ineens zagen we hierin het rokje dat Elise wilde (ze had eerst het topje en vestje gekozen en pas op het laatste zochten we een model en stof voor het rokje). Ik moet zeggen, ik vind het stofje eigenlijk heel leuk voor het rokje, het lijkt net wilde zijde wanneer ze het aan heeft.
Vervolgens maakte ik een topje naar het Roos patroon 3008, model A, maar dit oorspronkelijke model bestond uit lintjes die op de schouders werden geknoopt. Aangezien we uit ervaring weten dat deze nogal vaak afzakken bij Elise, kozen we voor een "vast" schouderbandje. Om het topje een beetje extra "allure" te geven, gingen we bij Veritas op zoek naar een geschikt bandje hiervoor. Elise koos er uiteindelijk eentje met een gouddraadje in, wat wel leuk bij het geheel past.
Tenslotte maakte ik haar nog een vestje uit de Sue&Blu van 2009, model 3904. Het stofje had ze vorige maand gekozen, alweer bij Stael in Torhout. Ze vond dit supermooi, dus waarom niet.
Al bij al, ben ik tevreden over het setje!
Ondertussen ben ik bezig aan mijn eerste Elodie.




zondag 4 juli 2010

rokjes en knoopvestje in opdracht













Voor het eerst heb ik een aantal dingetjes mogen maken voor het dochtertje van een collega van me. Een échte eer vond ik dat. Het meisje in kwestie was er ook héél blij mee.
Vooreerst maakte ik het wit/zwarte stippenrokje. Hiervoor werd gekozen voor Bizzkids model uit de wintervestie van 2008, nl. 3808. Als presentje maakte ik het meisje er ook nog een bijpassende haarband bij.
Vervolgens maakte ik model BK 506 in een groen katoentje. Eerst was ik zo niet te vinden voor dit stofje, maar eens het verwerkt was, vond ik het reuzegoed meevallen. Ook dit werd weer in dank onthaald. Het meisje maakte me hiervoor zelfs een geschenkje met strijkpareltjes. Heel mooi en héél leuk!
Tot slot maakte ik nog een ABC 102 vestje, met uitwaaierende mouwtjes in een beige tricot. Dit modelletje maakte ik al voor Ianka en vond het zelf supermooi! Bijpassend maakte ik nog een 3de rokje, ook een BK506, aangezien het meisje heel mooi staat met dit model.
Ik zag echter het meisje nog niet in deze kleertjes, enkel op foto's die de mama doorstuurde. Morgen is het dan eindelijk zover en komt ze haar kleertjes showen. Ik ben al eens nieuwsgierig! Het is altijd leuk om een kind blij te maken! Daar word ik zelf zo blij van :-)