zaterdag 30 oktober 2010

ABC112, nu voor Kyana











Ook voor Kyana maakte ik een ABC112 setje. Ze vond het setje van Ianka zo leuk dat ze er zelf ook eentje wilde, maar... dan in een "stoere" stof (zie hierboven voor een detail, gekocht op het Stoffenspektakel in Antwerpen). Op zich heb ik daar niet echt iets op tegen, maar ik vond het wel moeilijk om er een leuke tricot op te vinden... Ik wilde nl niet dat het echt een sombere set werd, dus er moest een kleurtje op dat het setje toch een beetje leven inriep. Uiteindelijk vonden we vorige week bij Modecoupon in Sint-Niklaas het juist kleur. Ze was er onmiddellijk gek van.
Dit is (voorlopig?) het laatste ABC 112 setje. Het is nl vooral Kyana die nieuwe kledij nodig heeft... ik zal er dus nog eens goed moeten invliegen :-)




woensdag 27 oktober 2010

Geborduurde slabben








Op vraag van een tante van mijn echtgenoot en een treinvriendin, borduurde ik deze slabben als extra'tje bij een kraamcadeau.
Blijkbaar waren alle mama's die er eentje ontvingen, er heel blij mee. Ik ondervond echter heel veel moeilijkheden met de stof van de slabben. Zoals eerder, kocht ik de slabben bij Hema (in overige winkels zijn blanco slabben quasi onvindbaar), maar blijkbaar is de stofsamenstelling toch wel gewijzigd tov een aantal maanden terug. Nu rekt de stof écht in alle mogelijke richtingen, wat het borduren erop niet vergemakkelijkt, zelfs niet met verstevigingen en katoen eronder. Momenteel ben ik aan het uitkijken naar andere slabben, maar zoals ik hierboven al schreef: deze zijn verschrikkelijk moeilijk te vinden....


zaterdag 23 oktober 2010

Shirt en bolero'tje voor Margaux



Jullie zullen wel denken dat het opvallend stil is op mijn blogje, maar dat wil niet zeggen dat we stilgezeten hebben... natuurlijk is er wel wat vertraging gekomen in de naaiwerken door verjaardagen, ziektes van de kindjes, .... maar hier zijn toch al 2 creaties voor de dochter van een collega van me, Margaux. Voor haar maakte ik een Quiara met dubbele mouwen, maar... wat heb ik afgezien met de effen stof ervoor.... Mijn collega bestelde deze stof ergens in Duitsland, maar wat een prutsstof! Ze rekt in de verkeerde richting, met als gevolg, dat wanneer je de kraag eraan wilt zetten en deze een beetje moet uitgerekt aan de panden stikken, dat ze helemaal uitrekt en zo blijft. Ik knipte dus de kraag schuin van draad, maar... zo rekte hij helemaal niet, met als gevolg: Margaux kon er met haar hoofd niet door. Dan nog maar eens proberen en de halsopening gewoon een stuk groter snijden en de kraag weer schuin van draad knippen en hopelijk lukt het nu wel. In elk geval, Margaux is de leeftijd van Elena, maar zelfs Kyana kan nu zonder probleem met haar hoofd erdoor.
Het tweede wat ik voor haar maakte, is een bolero vestje. Het meisje had er al eentje, ooit gekocht, maar nu niet meer beschikbaar in de winkel. De mama vroeg me dan maar dit na te maken en ik denk dat het vrij aardig is gelukt. Ik vertrok voor het patroon eigenlijk van een knoopvestje uit de Sue&Blu van 2009 en maakte gewoon de voorpanden anders. De mama was er heel blij mee, hopelijk Margaux zelf ook.
Verder ben ik nu bijna klaar met een setje ABC 112 voor Kyana. Zij vond het setje dat ik begin deze maand maakte voor Ianka zo leuk dat ze er ook eentje wou.
Verder maakte ik ook kleertjes voor klaspop Kikken uit Ianka's klas, maar daar kan ik nog geen foto's van posten omdat Ianka ze pas maandag gaat afgeven aan de juf. Hopelijk lukt het de papa om hier enkele foto's van te nemen zodat jullie ook kunnen meegenieten van dat leuke moment.
En de geborduurde slabben die ik maakte de afgelopen weken, zijn bijna allemaal ter bestemming. Eens dat het geval is, zal ik ook deze even op de blog zetten.
Zoals jullie zien, er komt binnenkort nog wel één en ander.

zaterdag 16 oktober 2010

Ottobre vlinderrokje en BK shirt













Voor Elena maakte ik afgelopen week dit setje. Er hoeft nog wel een collant onder, maar deze heb ik nog niet in huis.
Het rokje is een eenvoudig modelletje uit een oude Ottobre. Vooraan is het gewoon recht en achteraan zitten er 4 plooitjes in. Voor het overige heeft dit model niet zoveel om handen, maar dat is ook niet nodig gezien de drukke stof. Deze zag ze onlangs liggen bij Stael in Torhout. Ze was er onmiddellijk weg van. Oorspronkelijk wist ik niet goed wat ik met deze stof aan moest... Ze is vrij zwaar en ziet eruit als jeans, maar dat is het niet....
Voor erboven maakte ik een shirt uit de winter Bizzkids van 2009, met 3/4 mouwen. Een schoolvriendinnetje had onlangs een shirt met dit type mouwen en mevrouwtje vond dat wel "sexy" (ze is ook al 6, hé :-) ).... dus, ze wilde er zo ook wel eentje, vandaar dus dit model. Als stof kozen we een joggingstof, kwestie dat die toch iets warmer is en ook omdat ... het de enige stof was die we in huis hadden die qua kleur bij het rokje ging.
Samen is het nogal een "flashy" combinatie geworden, maar Elena vindt ze super.


dinsdag 12 oktober 2010

ABC 84 tuniek, truitje en vestje









Voor het dochtertje van een collega van me, maakte ik dit setje, bestaande uit een tuniek, shirt, vestje en legging (maar van deze laatste heb ik geen foto). De mama koos als tuniek de ABC 84, die ik eerder al maakte voor Elise. Daaronder maakte ik dan een aangepast Quiara shirt en voor erboven maakte ik nogmaals het ABC 102 vestje, maar aangezien het meisje totaal niet houdt van "fladdermouwtjes", kozen we voor eenvoudige rechte mouwen. Dat zal het meisje in kwestie ook mooier staan.
Een foto van de kleren op model heb ik nog niet, maar de mama beloofde me deze binnenkort eens te bezorgen. Ik maakte nl nog een ander setje, maar daarvan vergat ik al helemaal foto's te nemen...


woensdag 6 oktober 2010

ABC 112 - setje compleet





En hier is dan het complete setje, nu mét vestje erbij! Het kwam er maar niet van om het vestje te maken... eerst bleef het patroon hier liggen, dan raakte het toch geknipt, maar daar bleef het dan ook bij. Gisteren had ik een dagje verlof (de kinderen hadden geen school), dus heb ik me maar even aan de naaimachine gezet en meteen het vestje afgewerkt. Eindelijk!!! :-)


zondag 3 oktober 2010

Tuniek en legging ABC 112 voor Ianka


















Voor Ianka maakte ik het tuniekje en de legging van de ABC 112. Momenteel ben ik nog bezig aan het vestje voor erop, maar aangezien er tegenwoordig zo weinig nieuws op mijn blogje komt, door het vele werk voor anderen, het borduren, ...., laat ik toch al even het resultaat dat ik tot nu toe heb, even zien.
De stoffenkeuze die we gebruikten voor tuniek en legging zijn niet heel origineel. We kochten op het stoffenspektakel in Antwerpen, half september, de stofjes en het patroon, zoals het setje gemaakt hing aan een kraam (de naam weet ik niet). We vonden onmiddellijk, met z'n allen (de 4 meiden, papa én mama), het setje héél leuk, vandaar dat we in overleg beslisten om deze stofjes voor Ianka te gebruiken (de jongste krijgt toch altijd alles gedaan van de oudere meisjes....). Kyana koos, voor hetzelfde model een ander stofje en ook Elise vond het wel wat. Gevolg: binnenkort zullen er nog wel een aantal van deze tuniekjes volgen, maar eerst het vestje afwerken voor Ianka.