zaterdag 26 februari 2011

Kort vestje voor Elena






In navolging van de sportieve vestjes voor Kyana en Elise, maakte ik er nu ook eentje voor Elena. Belofte maakt schuld... reeds een 2-tal maanden geleden maakte ik aan Elena en Ianka de belofte hen ook dergelijk vestje te maken, maar... tot nog toe kon ik het niet opbrengen om nogmaals hetzelfde te maken... 3 of 4 keer hetzelfde maken is toch net iets té veel van het goeie... maar ach, Elena is er alweer superblij mee... Nog eentje te gaan en het zit erop... Misschien dat ik Ianka's vestje beter eerst maak zodat ik er ineens vanaf ben...

zondag 20 februari 2011

Imke voor Elise






Aangezien het koude weer toch nog niet helemaal achter ons ligt en Elise toch nog nood heeft aan wat dikke truien, maakte ik haar nog deze Imke van Farbenmix. Het is een vrij eenvoudig patroon, waar je wat kan mee maken door te variëren met kleur, maar... onze dame had in Modecoupon in Sint-Niklaas, deze witte fleece gezien en wilde een helemaal witte trui.... Uiteindelijk kon ik haar overtuigen om dan tenminste de naden te overstikken met de coverlock zodat er toch een klein beetje kleur in kwam... en meteen was de eerste stap gezet. Ook de strijkapplicatie van Farbenmix mocht erop. Zo is de trui dan toch iets gebroken en ik moet zeggen, ik ben zelf wel vrij tevreden over het resultaat. We hebben een mooi compromis gevonden :-)

Liebster Blog? Wie ben ik???...

Van Conny (Kaatjekip) kreeg ik deze Liebster Blog award...... Wat een eer dat zij mijn blog zo leuk vindt! Het doet altijd deugd eens een leuke reactie te ontvangen op je creaties!

Maar... nu toch even aan het werk. Het ontvangen van deze award gaat gepaard met een aantal spelregels:

1. Als je deze award krijgt maak je een verwijzing naar het blog of de persoon die je deze award
gaf (zie hierboven).
2. Geef vervolgens de award door aan 3 tot 5 van je favoriete blogs en maak in je bericht een koppeling naar deze blogs.
3. Laat een berichtje achter op deze blogs en vertel hen dat ze de award gewonnen hebben.
4. Het is vooral de bedoeling dat er aandacht wordt gegeven aan beginnende of nog niet zo'n bekende blogs.




Maar... wat is dat moeilijk!!!! Na diep nagedacht te hebben, kwam ik op:

1/ de blog van Cindy (Kindergezelligheid). Zij maakt zo'n leuke en originele dingetjes, zowel kledij voor haar dochtertje, als voor anderen, maar ook zo'n leuke aankleedkussen, slabben, .... Als ik haar blog bekijk, heb ik exact hetzelfde gevoel als wanneer ik naar de blog van Kaatjekip kijk... beide blogs maken me altijd zo vrolijk. Een mens wordt blij van al die leuke dingetjes die daar getoond worden.

2/ de blog van Danielle (Mijnnaaicreaties). Ondanks het feit dat Danielle toch wel een groot gezin heeft, vindt ze toch altijd opnieuw de tijd om superleuke dingetjes voor haar kroost te maken. Vaak eenvoudige patronen weet ze om te toveren tot superleuke creaties! Hoe Danielle dat allemaal kan, daar kan een mens alleen maar bewondering voor hebben.

3/ de blog van Nienke (Borgero). Zij komt altijd met originele creaties tevoorschijn. Zo probeert Nienke ook haar webwinkeltje uit te bouwen en maakt ze regelmatig superleuke kledij voor Joline, haar nichtje geloof ik.

Oef! Het is me gelukt... ik vind het altijd hartstikke moeilijk om bepaalde blogs uit te kiezen terwijl er zoveel andere leuke blogs zijn. Eigenlijk verdient iedereen deze award!

zaterdag 12 februari 2011

Anouck van Mamu Design







Onlangs kocht ik me bij Cassis een lange, gebreide vest. Toen ik hiermee thuis kwam, vroeg Kyana me onmiddellijk er ook eentje voor haar te kopen, maar... blijkbaar is dat niet zo makkelijk te vinden in kindermaten...
Na heel lang zoeken op allerlei sites, vond ik uiteindelijk het patroon Anouck van Mamu Design. Daar kon ik wel wat mee....
Vorige zaterdag reden we dan maar snel even langs Modecoupon in Sint-Niklaas. Daar vond onze oudste dame onmiddellijk een stof naar haar zin.
En na enkele uurtjes naaien is dit het eindresultaat. Kyana is er superblij mee en bestelde er onmiddellijk een tweede, voor wanneer deze in de was zit. Ook Elise gaf al haar bestelling door.
Het zeepaardje, te zien op de onderste foto, heb ik bevestigd met een lusje, zodat ze het weer kan los- en vasthaken, naargelang... Het is eigenlijk een bedeltje dat ik kocht bij Veritas. Het voordeel hiervan is (ik kocht er onmiddellijk 3 verschillende) dat ze kan veranderen zoals ze zelf wenst.

dinsdag 8 februari 2011

Geborduurde handdoek





Voor mijn grote baas Guido, waarmee ik 10 jaar heel nauw en aangenaam heb samengewerkt, borduurde ik deze handdoek ter gelegenheid van zijn pensioen. Vele collega's namen met toch wel enige droefheid afscheid van een heel sympathiek man. Guido was en is iemand, ook al stond hij op DC-niveau, die altijd even vriendelijk was tegen iedereen, of hij nu postverdeler was, dossierbeheerder of medewerker Risk Management (zoals ik). Iedereen was voor hem even belangrijk en iedereen was even nodig op de maatschappij....
Maar sinds enige dagen is Guido met pensioen. Ik, maar ongetwijfeld ook vele andere collega's, wensen hem nog vele jaren in goede gezondheid toe, samen met zijn vrouw en gezin.

Guido, moest je dit bericht lezen, geniet met volle teugen van je welverdiend pensioen.

maandag 7 februari 2011

2de dubbele vest, nu voor jongen




En hier is ie dan... de tweede dubbele vest, nu voor de broer van Margaux, Rodolphe. Omdat de Hello Kitty vest (zie vorig bericht) zo goed in de smaak was gevallen, vroeg de mama me er ook eentje voor haar zoontje te maken, maar dan met een tekening van een auto op.
Het patroon dat ik gebruikte is een oude Ottobrepatroon van een sportief kindervest. De buitenkant is gemaakt van een dikke, stevige patroon en de binnenkant is een leuke en zachte fleece.

Ondertussen is de vest afgeleverd en Rodolphe is er superblij mee.