woensdag 28 september 2011

GETAGD




Ook ik ben getagd... door Bianca van Kaatjes maaksels. Wat een eer alweer! Dank je wel Bianca!

Maar... getagd worden gaat gepaard met het vertellen van 10 dingen over jezelf en da's nu net waar het schoentje knelt bij me.... Wat kan ik nog vertellen? Op zich heb ik een heel gewoon leven: huisje, tuintje, boompje, maar... ik ga hier toch nog een aantal dingen proberen uiteen zetten voor jullie:

1/ Mijn grootste passie is, na mijn 4 meisjes natuurlijk, naaien en machinaal borduren. Op zich niks speciaals zouden jullie denken, maar... ik doe dit zonder enige vorm van opleiding... of eigenlijk ook niet: mijn moeder heeft me de kneepjes van het vak geleerd
2/ ik ben gewoon beginnen naaien uit pure verveling. Mijn echtgenoot is 's avonds zelden thuis en voor dat ik naaide, werkte ik ofwel in het huishouden tot hij thuiskwam ofwel hing ik op de bank voor die stomme tv....
3/ ik hoop ooit nog eens mijn vroeger hobby op te nemen: dwarsfluit en hobo spelen, maar... daarvoor wacht ik (misschien wel tevergeefs) tot één van mijn dochters muziekschool gaat volgen...
4/ sinds 1 juli werk ik bij mijn echtgenoot in de zaak. We hebben een bank-en verzekeringskantoor en ik moet zeggen, het werken met mijn echtgenoot bevalt me meer en meer
5/ maar eigenlijk heb ik er altijd van gedroomd om een fourniturenzaak of kledingwinkel te openen... maar da's bij een droom gebleven...


oef! Ik ben halfweg... nog 5 te gaan....

6/ sinds kort heb ik een facebookaccount... niet echt voor mezelf hoor, maar eerder om een oogje in het zeil te houden wanneer mijn oudste 2 dochters weer eens op facebook zitten met hun vriendjes (ik vind het internet trouwens een gevaar voor jonge kinderen... zij zijn immers nog vrij naïef)
7/ gevolg van punt 6: ik zit meer uren dan me lief zijn achter de pc... en dat terwijl ik er beroepshalve al hele dagen achter zit...;
8/ in tegenstelling tot heel veel dames, hou ik wel van strijken en da's maar een geluk met 4 jongedames in huis....
9/ wij, het hele gezin, kunnen écht genieten van een namiddagje gaan fietsen. Iedereen komt daarmee tot rust (we fietsen immers altijd in de velden)
10/ Wij zijn gelukkige mensen: we zijn tevreden met wat we hebben: 4 leuke, mooie en gezonde dochters en een prachtige echtgenoot. Wat kan een mens meer wensen?

voilà, oef... ik heb de 10 punten gehaald!

Nogmaals bedankt Bianca voor de eer!

zondag 25 september 2011

setje voor Elise : ABC102-knoopvestje en rokje uit BK zomer 2008







Met het mooie weer van de laatste dagen kon ik het niet echt voor mijn hart krijgen om al aan de winterkledij te beginnen. Elise had een tijdje geleden dit bolletjesstofje al gekozen voor een rokje, maar om één of andere reden was het er nog niet van gekomen om dit rokje voor haar te maken. Misschien is dat omdat ik vind dat er zo weinig leuke rokjespatronen voor meisjes van 10 zijn... Nu ja, samen met dat stofje kocht ik ineens een bepassende tricot. Ik wist nog niet waar hij kon voor dienen, maar... plots kwam Elise met het idee voor een knoopvestje (ik was nl. een gelijkaardig vestje aan het maken op die moment voor Margaux, het dochtertje van een vriendin).

En dit is het uiteindelijke resultaat. Het patroon van het rokje komt uit BK zomer 2008 en het knoopvestje is ABC 102, zoals ik er al een aantal maakte in het verleden.

Wie een beetje aandachtig kijkt, merkt dat het rokje al heel erg gekreukt is... dat is omdat Elise al sinds vanochtend het rokje aan heeft. Onder het knoopvestje draagt ze een niet echt bijpassend shirt, maar... de zussen droegen vandaag allemaal een t-shirt dat we kochten in Pony Park City, eind augustus, dus... Elise wilde ook dat shirt aan... Nu ja, qua kleuren kan het er nog wel bij....

zaterdag 24 september 2011

Give-away bij Collie-Collie



Collie-collie organiseerd een giva-away. Ik neem alvast deel. U toch ook?

zondag 18 september 2011

It's A Fits 1002 in chocoladebruin





Dankzij de vele positieve reacties die ik kreeg op mijn tuniek en mijn shirtje, vond ik de moed om toch nog maar een kledingstuk voor mezelf te maken. Ik zag de vest van It's A Fits 1002, al een aantal keer passeren op sancho en op diverse blogs en... da's nu net het type vest dat ik heel erg graag draag. Vandaar dat ik me stof bestelde bij de Stoffenkraam (3€/m nvdr, geen ramp voor het geval het moest tegenvallen....). Op amper enkele uurtjes tijd zat de vest in elkaar. Het patroon is niet zo heel moeilijk, het meeste tijd, kroop volgens mij, in het knippen van de stof.
Als test droeg ik deze vest een dag op kantoor. Als er niemand op reageerde, wist ik zeker dat niemand het zag dat ze zelfgemaakt was en dat ze dus niet écht te onderscheiden was van een gekocht kledingstuk. En... de test is geslaagd. Niemand heeft er een opmerking over gemaakt en toen ik vrijdag vroeg wat ze van mijn vest van donderdag vonden, herinnerden de bedienden zich de vest en geloofden ze amper dat ze zelfgemaakt was. Alweer een opstekertje voor mijn zelfvertrouwen :-) Ondertussen is dat zelfvertrouwens zelfs zo erg opgekrikt dat ik nog een tuniek voor mezelf maakte (maar moet er nog een foto van nemen en me stof meebracht van het stoffenspektakel in Antwerpen voor een jas/vest en een tuniek)

Dank dus aan iedereen voor de positieve reacties!

zondag 11 september 2011

Nog maar eens een kraamcadeautje




Van naaien is deze week weer niet zoveel in huis gekomen, maar wat ik wel deed, is weer een kraamgeschenkje borduren op vraag van mijn schoonzus Els. De ontvanger was hier heel erg blij mee.

Vandaag zijn we ook naar het stoffenspektakel in Antwerpen geweest, maar... eigenlijk schaam ik me wat... we hebben zoveel stofjes gekocht... niet te doen... Ik bracht zelfs stof mee voor een jas voor mezelf (It's a Fits 1020, denk ik). Daarnaast bracht ik ook
-stof en een patroon mee voor een tuniek voor mezelf,
-stof voor een vest voor elk van de meisjes,
-effen tricot voor allerlei doeleinden
-stof voor een jurkje voor Elena
-stof voor een jurkje voor Elena en Ianka
-stof voor een broek voor Kyana
-stof voor een rokje voor Kyana
-stof voor een lange vest voor Kyana
-fleece voor een pull voor Elise
-stof voor een ballonrokje voor Elise
-stof voor een tuniek voor Kyana,
-...
lockgaren, gewoon garen, elastiek, ...

We hebben ons écht laten gaan.... Nu alles nog verwerkt krijgen, maar dat lukt ons gegarandeerd!

dinsdag 6 september 2011

Eindelijk nog eens tijd om te bloggen...

Mijn schoonouders zijn ondertussen bijna een week met vakantie en Vincent en ik moeten het kantoor draaiende houden... een werkje dat ik toch wel wat onderschat heb. We hebben de voorbije week écht ontzettend veel gewerkt, maar 's avonds heb ik ook nog veel genaaid, maar... vond de moed niet meer om terug aan de pc te gaan zitten om te bloggen, vandaar dus... (heb trouwens ook nog bijna geen foto's genomen van wat ik maakte....), maar... hier toch al 2 creaties:

Voor Ianka maakte ik alweer een Quiara van FM in een leuke tricot met bloemetjes die de kleine dame zelf koos in Modecoupon in Sint-Niklaas:






Voor Kyana maakte ik dan nog een bloesje (Burda 9573) in een stofje dat ze vorig seizoen zag liggen op het stoffenspektakel in Mechelen. Het verbaasde me ten zeerste dat net zij dit stofje koos aangezien ze de laatste tijd heel erg veel jeans aan wilt en meer de stoere richting uitgaat.... Maar soit, ze is blij met haar bloesje en dan is de mama ook blij:




En ook al is ze blij met haar bloesje, op de foto gaat ze nog steeds niet graag....