woensdag 23 november 2011

Amy-Lynn voor Ianka, fleece vest voor Elena en borduursels





Eindelijk komt het er nog eens van om een berichtje te posten. Het is hier tegenwoordig zo druk... en zelfs zo erg druk dat ik amper nog aan naaien toekom.... Ondertussen hebben we 2 verjaardagen achter de rug (Ianka en gisteren Elise), zijn we nog steeds op zoek naar een ander en groter huis, is er gigantisch veel werk op kantoor (en bijgevolg ook thuis) en stromen de borduuropdrachten binnen (wat natuurlijk heel erg leuk is).

Maar... ik deed toch iets om naaivlak. Hier vind je de Amy-Lynn van Collie-Collie die ik voor Ianka maakte. Eerder maakte ik er al eentje voor Elena en Elise. Ianka wilde er eerst geen maar... toen Elena heel erg veel positieve reacties kreeg op haar rokje, wilde ze er plots toch eentje. Het stofje kocht ik vorig jaar op het stoffenspektakel (maar of het nu Gent of Antwerpen was, dat weet ik niet meer zo goed). Aangezien het stofje dit niet vraagt, heb ik er geen versierinkjes op genaaid... Eigenlijk ben ik er wel naar op zoek gegaan, maar uiteindelijk vond ik niks leuk dat er goed bij pastte, vandaar dit eenvoudig exemplaartje .






Verder maakte ik ook deze double-face fleece vest voor Elena. Ze koos dit stofje in september op het stoffenspektakel te Antwerpen. Het model komt uit een oude Trendz, maar... maakte ik toch nog een stuk korter, zo staat het iets pittiger. De juffrouw zelf vindt het ook "sexier" als het vestje wat korter is... tja, kleine meisjes worden groot, hé :-)





En tot slot, nog een klein assortimentje van wat ik de laatste dagen borduurde: een handdoek voor neefje Finnians verjaardag, 2 handdoeken voor Lotte op vraag van Kyana's juf en een slab voor Julie, wiens papa een fervent visser is. Verder borduurde ik ook o.a. nog de overalls voor de faculteit "Diergeneeskunde" van de unief van Gent, maar daar vergat ik weer foto's van te nemen. Verder ben ik ook bezig aan een reeks handdoeken en washandjes met voetbal en voetbalschoentjes voor een aantal voetballende jarigen, maar daarvan krijg je binnenkort wel enkele foto's te zien.

Momenteel voel ik me écht opgelucht, nu ik weer een berichtje aan het posten ben.... dat doet echt deugd.
Misschien ook leuk te vertellen waar ik nog aan bezig ben:
- een double face fleece vest voor Ianka
- een zouavebroek voor Kyana die ook bijna klaar is
- een jeans voor het zoontje van een ex-collega (de Anouk van Mamu Design voor zijn zusje is ondertussen al klaar en is met groot enthousiasme onthaald - alleen zonde dat ik ook weer hiervan een foto vergat te nemen....)

zondag 6 november 2011

tuniek uit My Image voor mezelf






Onlangs kocht ik op het stoffenspektakel te Antwerpen en oude My Image (winter 2010/2011). Daarin stond een, in mijn ogen, leuk jurkje/tuniekje, M1005. Meteen kocht ik ook een bijpassend stofje en hier is hij dan. Zelf ben ik er heel tevreden mee en... nog meer... tot enkele dagen terug had ik een enorm complex over mijn zware benen, maar met deze tuniek... ik kocht me er een zwarte legging op en bijna knielange laarzen en voor het eerst durf ik dat te dragen. Alle positieve reacties die ik kreeg op Sancho hebben me zover gekregen dat ik weer meer zelfvertrouwen krijg, dus dames... allemaal hartelijk bedankt!
Van dit modelletje komen er zeker nog enkele, maar... nu moet ik toch eerst even aan de slag voor mijn 4 dametjes.... ze zijn weer allemaal uit hun winterkledij van vorig jaar gegroeid....