zondag 22 januari 2012

Black & white





Ergens in de loop van 2011 kocht ik bij de Stoffenkraam dit stofje. Toen ik het thuisgestuurd kreeg, wist ik toch niet zo goed wat ik ermee aan moest. Ik kon me eigenlijk geen enkel kledingstuk indenken waarvoor dit stofje ok was.
Bij het doorbladeren van een oude Trendz, zag ik plots een tuniekje waarvoor dat stofje kon dienen. Na overleg met de dametjes werd beslist dat er een tuniek voor Elise zou gemaakt worden. En ik moet zeggen, in combinatie met een zwart shirt, een zwarte legging en een riem, vind ik het toch nog wel een leuk kledingstuk geworden.

zondag 15 januari 2012

shirt voor Kyana, bontje en geborduurde handdoek




Kyana is momenteel dol op dit type geprinte stoffen. Toen we enkele maanden geleden rondliepen in Modecoupon in Sint-Niklaas ging ze dan ook onmiddellijk op dit stofje af. Of ze dat niet kreeg voor een shirt of voor een jurkje? Tuurlijk, maar een jurkje wilde ik er niet meer van maken omdat ze al een jurkje heeft in dit type stof (zie maar enkele blogposts terug), maar... een shirt wilde ik er nog wel van maken.
Dochterlief is weer supercontent :-)



Verder maakte ik dit bontje voor Evelien, het dochtertje van een goeie vriendin van me. Anniek, de mama, had dergelijke vestjes al zien hangen in diverse winkels, maar deze waren telkens ofwel slecht afgewerkt ofwel scheef onderaan. Daarom vroeg ze aan mij of ik het zag zitten zo'n bontje voor haar dochtertje te maken. Ik vertrok van het patroon van ABC, 107 en paste het patroon wat aan. Verder wilde ik er graag een voering inzetten aangezien dit toch wat properder afwerkt. Dit is dus het eindresultaat. Ik denk dat Anniek er wel blij mee was. Ik wacht enkel nog op een foto van Evelien met haar bontje. Zelf vind ik het ook heel leuk geworden. Heel binnenkort maak ik er eentje voor Ianka.



en tot slot, alweer een geborduurde handdoek, voor Lenka, de vriendin van Elise. Het meisje gaf onlangs een verjaardagsfeestje en toen Elise haar vroeg of ze als geschenkje graag een geborduurde handdoek kreeg, reageerde het meisje heel enthousiast. Ze wilde dolgraag een handdoek met haar naam, die van Elise en de letters "bff". Eerst verstond ik niet goed waar het over ging, maar later bleken die letters te willen zeggen: "best friends forever". Ook deze werd enthousiast onthaald.

maandag 2 januari 2012

Beste wensen voor 2012 en nog een aantal creaties van 2011

Eerst en vooral willen we iedereen een spetterend 2012 toewensen van ons allen!




En nog maar eens een Amy-Lynn voor Elise. Elise zat al een tijdje te klagen dat ze niet zoveel rokjes had, maar... ik zat steeds in de knoop met patroontjes. Sinds we Amy-Lynn hebben, is dat modelletje hier al een aantal keren onder de naaimachine vandaan gerold. Deze keer een heel eenvoudige versie, zonder tierlantijntjes. Het stofje, een fijne rib, heeft niet echt nog veel versiering nodig vinden we hier, dus... een eenvoudig en snel rokje, waar Elise toch heel blij mee is:-)




Elise heeft sinds juni 2011 een "vriendje". Nu had ze voor haar kerst van hem een leuk geschenkje ontvangen en wilde ze graag iets "leuk en origineel" teruggeven. Toen kwam ze op het idee dat mama wel een handdoek met hun beider namen kon borduren, met hartjes tussen en... zo geschiedde. We hopen in elk geval dat Xander er heel blij mee is!




Een slabbetje dat ik borduurde op vraag van een vriendin. De papa van baby Julie is er fervent visser, vandaar dat mijn vriendin een vis vroeg op het slabbetje.




En voor het kleindochtertje, Lotte, van Kyana's juf, borduurde ik deze 2 handdoeken.