zondag 26 februari 2012

Tricot jurkje voor Kyana en weer wat geborduurd





Eindelijk is er nog eens wat van onder de naaimachine gerold. Aangezien Kyana zo blij was met haar tricot jurkje dat ik onlangs maakte, op basis van het patroon Wangerooge van Farbenmix, en we hier toch nog een geschikt stofje hadden liggen (van één van de stoffenspektakels van het najaar 2011), maakte ik haar dit jurkje. Sinds het klaar is, heeft ze hem nog niet uitgetrokken. Ze voelt zich er super in. Kyana maakt de laatste tijd immers een gigantische evolutie mee. Ze groeit écht uit tot een jongedame en daar horen natuurlijk de "grilletjes" bij en... het is niet meer zo eenvoudig om samen met haar stofjes en/of patroontjes te kiezen. Het moet écht "juist" zijn in haar ogen. Zo wilde ze voor haar vormsel (28/29 april e.k.) naar de kerk met een zwarte jeans en een zwart t-shirt. Na heel lang overleggen en overtuigen, is ze nu toch gezwicht voor een heel mooi setje van "Charlie". Maar... het haar overtuigen heeft gigantisch veel energie gevraagd en dat terwijl het nu net dat is wat er momenteel bij me ontbreekt. Ik zit in een periode waarin ik mezelf écht voorbijloop. Ik hots van hier naar daar, nooit nog normaal stappend, maar steeds lopend. Het is ook zo druk op de zaak, de kindjes die naar allerlei activiteiten/kampen gaan, er moet zoveel geregeld worden voor de communie van Kyana, ... kortom, het wordt de hoogste tijd dat ik eens wat gas terugneem en eens wat meer tijd voor mezelf maak. Maar ach, we gaan niet klagen.. er zijn ergere dingen in het leven. Ik hoop alleen hier binnenkort wat meer te kunnen tonen en eens wat meer te kunnen volgen op mijn favoriete forum "Sancho" wat al die andere dames voor leuks maken voor hun kroost.




Tussendoor vond ik wel nog de tijd om een slab en handdoek te borduren voor het zoontje van de neef van mijn echtgenoot. Het jongetje kreeg de leuke naar "Ferre" en de ouders leken in elk geval heel blij met hun geschenkje. Alleen... we zien de ouders van Ferre niet zo vaak en aangezien ik wist dat Thierry, de papa, veel met honden bezig was, borduur ik met de beste bedoelingen hondjes op de slab en handdoek en wat blijkt nu.... Thierry is gestopt met zijn hondenactiviteit. Nu ja, hij leek toch wel blij met het geschenkje en da's natuurlijk het belangrijkste.

zaterdag 4 februari 2012

Nog een tuniek uit "My Image" M1005

Eindelijk maakte ik nog eens een kledingstuk voor mezelf. Aangezien de tuniek uit My Image, M1005, me zo goed beviel, maakte ik hem nog eens, maar nu in een totaal ander stofje, 4 cm langer en draag ik er een riem op. Dat zag ik bij http://mijnnaaicreaties.blogspot.com/ . Ik vond de versie die zij maakte ook superleuk en wilde, om eens een iets andere versie te hebben, ook zo een exemplaartje en ik moet zeggen, ik ben er blij mee.





Verder borduurde ik voor een vriendinnetje 2 badlakens die ze wilde cadeau geven aan 2 vrienden.